فروش انواع سی دی و کتاب در زمینه کشت قارچ

فروش انواع سی دی و کتاب در زمینه کشت قارچ

فروش انواع سی دی و کتاب در زمینه کشت قارچ

فروش انواع سی دی و کتاب در زمینه کشت قارچ

فروش انواع سی دی و کتاب در زمینه کشت قارچ

فروش کتاب و سی دی در زمینه کشت و پرورش قارچ خوراکی صدفی و دکمه ای

بهترین فرصت درآمدزایی و داشتن شغلی پرسود

مجموعه های آموزشی کشت قارچ در منزل

تلفن دفتر : 66475572

همراه : 09392167157

ثبت سفارش با یک پیامک

۸ مطلب در تیر ۱۳۹۴ ثبت شده است

۲۱تیر

روش های تولید قارچ

روش های پرورش قارچ


روش قفسه ای

رایج ترین روش در مکان های مسقف امروزی بوده که در آن راندمان تولید مطلوب است و از حداقل فضا ،حداکثر استفاده را میتوان با قفسه بندی مناسب داشت.اسکلت قفسه ها ،معمولا آلومینیومی یا پروفیل های آهن است  که به صورت  چندین ستون عمودی  ضخیم تر در فواصل مشخص بوده که روی آنها تیرهای افقی با ضخامت کم تر جای گرفته و روی آنها قفسه ها آرام می گیرند ،عرض قفسه ها در حالت دو طرفه نهایت تا 140 سانتی متر است و درحالت یک طرفه (کنار دیوارها )حداکثر تا 70 سانتی متر می باشد . عرض راهروی اصلی1 متر و راهروهای فرعی 60 سانتی متر می باشد.فاصله طبقات از همدیگر تا 50سانتی متر و طبقه اول تا سطح زمین باید حداقل 20 سانتی متر فاصله داشته باشد .کف قفسه ها را میتوان توری گالوانیزه آغشته به ضد زنگ یا رنگ های اپوکسی بهداشتی و یا الوارهای چوب نرم که با پوشش نفتنات مس اندود شده انتخاب نمود .عرض این الوارها 20-15سانتی متر و ضخامت آنها بسته به طول طبقات تا 5/3 سانتی متر اختیار میشود.به منظور تهویه و زه کش مناسب ،بین الوارها را 2 سانتی متر فاصله می دهند .تخته های جانبی قفسه ها  را بسته به عمق بستر کاشت 20-15 سانتی متر در نظر می گیرند .در این روش ها با عمق بستر 20 سانتی متر در هر متر مربع میتوان تا 80 کیلوگرم کمپوست آماده را مصرف کرده که از این مقدار کمپوست نیز چیزی در حدود 20-15 کیلوگرم قارچ در شرایط ایده آل برداشت میشود .

پرورش قارچ در منزل


روش جعبه ای


این روش برای اولین مرتبه در سال 1936 توسط دکتر جیمز سیندن در آمریکا برای قارچ دکمه ای ابداع شد. در این روش ،برخلاف روش قبلی متحرک بوده ،به این معنی که در آن تعدادی جعبه با اندازه استاندارد 15*100*50 سانتی متر به صورت شطرنجی طوری روی هم قرار می گیرند که فاصله جعبه بالایی از پایینی 35-40 سانتی متر باشد . بااین روش ،روند تولید قارچ را میتوان مکانیزه کرد به این نحو که پاستوریزاسیون ،پر کردن جعبه ها ، اسپان زنی ،دادن خاک پوششی تا برداشت در کمترین زمان ممکن با حداقل دخالت انسان و با بهترین کیفیت صورت می گیرد .

از دیگر تفاوت های موجود بین دو روش قفسه و جعبه ای ،نوع پاستوریزاسیون آنها است . به این ترتیب که در روش قفسه غالبا تمام مراحل کشت از پرکردن  بسترها تا کمپوست خام تا برداشت در یک اتاق ( اتاق کشت ) به صورت یک مرحله ای انجام می شود، اما در روش جعبه ای ،جعبه ها نخست در یک اتاق جئاگانه موسوم به اتاق یا تونل پاستوریزه ،کاملا پاستوریزه شده سپس به اتاق کشت منتقل میشود و درآنجا اعمال اسپان زنی ،خاک دهی و برداشت صورت می گیرد که بااین ترتیب میتوان در هر سال تا 6 چین برداشت کرد.مهم ترین ترین عاملی که باید مدنظر پرورش دهنده خانگی قرار گیرد ، قابلیت حمل و نقل جعبه هاست ،به طوری که وزن پر هر جعبه نباید از 40 کیلوگرم تجاوز کند تا حمل ونقل آن آسان شود . همچنین با استفاده از این روش ، کنترل موارد بهداشتی و نظافت محیط کشت و خود جعبه ها ،بهتر صورت گرفته ، بطوریکه به علت عدم یک اسکلت ثابت در اتاق رشد ،به راحتی میتوان آن را تمیز و ضدعفونی کرد .

روش جعبه ای در مقایسه با روش بطری شیشه ای دارای مزایای متعددی برای پرورش دهندگان خانگی می باشد : اسپان کمتر ،اتلاف نتاج کمتر که در روش بطری شیشه ای به علت تشکیل پریموردیوم های ناخواسته بین جداره ظرف و حجم بذور ، تلفات بالاست ،سهوات برداشت و آبیاری ،افزایش نسبت سطح بستر کاشت به عمق بستر و درنهایت عملکرد بیشتر در چین های اول و دوم را دارد .


اگر قصد پرورش قارچ را دارید اما اطلاعاتی ندارید لینک زیر را کلیک نمایید :

http://www.novinkesht.ir/k-gharch/35-amozesh-mashrom.html

فهیمه توسلی
۱۶تیر


تهیه اسپان قارچ


آموزش تهیه اسپان قارچ با استفاده از بذر غلات


در این روش 10 کیلوگرم گندم را به مدت 15 دقیقه در 15 لیتر آب می جوشانند، شعله را خاموش نموده و اجازه می دهند تا دانه های گندم 15 دقیقه دیگر داخل آب جوشیده باقی بمانند به این ترتیب دانه گندم کاملاً نرم می شود. گندم ها را داخل یک صافی یا اَلک می ریزند تا آب اضافی از آن خارج شود، سپس آن را روی یک تکه پارچه یا کاغذ روزنامه پهن نموده تا خنک شود و آب موجود در سطح آنها تبخیر گردد، در این هنگام مقدار 120 گرم سولفات کلسیم ئیدراته و 30گرم کربنات کلسیم را به دانه ها اضافه نموده و خوب مخلوط می نمایند. سولفات کلسیم از بهم چسبیدن دانه ها جلوگیری می کند و کربنات کلسیمPH مناسب را فراهم می آورد

دانه های آماده شده در شیشه های نیم متری یا کیسه های پلاستیکی می ریزند (در هر کیسه یا هر شیشه حدود 250 گرم گندم جوشیده) و سپس درپوش پنبه ای را گذاشته و آنرا در اتوکلاو در دمای 121 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت استریل می نماییم سپس شیشه های حاوی دانه گندم را با کشت خالص قارچ مایه کوبی کرده و در محیط تاریک با حرارت 22 تا 24 درجه سانتیگراد به مدت 2 هفته نگهداری می نمایند تا مسلیوم قارچ سطح دانه ها را بپوشاند. برای این منظور از سایر دانه های غلات مانند جو، ارزن، سورگُم و ... نیز می توان استفاده نمود. پرلیت ماده ای است که در 1000 درجه سانتیگراد افزایش حجم پیدا می کند


مواد لازم برای تهیه اسپان در این روش عبارتند از:


1) پرلیت به مقدار 1450 گرم

2) سبوس گندم 1650 گرم

 3) سولفات کلسیم 200 گرم

 4) کربنات کلسیم 50 گرم

5)آب به مقدار 665 میلی لیتر


پس از مخلوط کردن این مواد آنها را داخل شیشه های نیم متری ریخته و استریل می نمایند. بقیه مراحل مشابه روش تهیه اسپان با بذر غلات می باشد. اسپان تهیه شده با این روش به نسبت ارزان بوده و به مدت زمان طولانی تری قابل نگهداری می باشد

لازم به ذکر است ذکر مطالب بالا به صورت اختصار جهت اطلاع از کلیت تولید بذر قارچ می باشد و در عمل تولید اسپان قارچ خوراکی در آزمایشگاه های صنعتی برای فروش بسیار پیچیده تر و با رعایت استاندارد های بسیار بالا انجام می پذیرید .

تولید و پرورش قارچ



 اگر علاقه مند به پرورش قارچ هستید و یا به دنبال شغل دوم با درآمد عالی هستید ولی اطلاعات کافی ندارید به لینک زیر مراجعه نمایید


فهیمه توسلی
۱۶تیر

طرز کاشت قارچ در اتاق پرورش:


پرورش قارچ


برای پرورش قارچ پس از آماده شدن کود آنرا به داخل سالن انتقال داده و روی سطح هر ردیف به ضخامت 15 سانتی متر کود را گسترده و سطح آنرا کاملا مسطح می نمایند و این عمل را بایستی خیلی به سرعت و بدون آنکه کود حرارت خود را از دست بدهد انجام داد. پس از تکمیل و انجام کار کلیه درها و منافذ را بسته و مدت چهار روز کود را بحالت خود واگذار کنید تا درجه حرارت کود و محیط اطاق بالا برود و حدود 54 تا 60 درجه برسد و این حرارت به مدت 30 -48 ساعت ثابت باقی بماند، بعد از آن درجه حرارت کود پائین آمده و به 54 درجه می رسد. این عمل را عرق کردن محیط کشت می نامند در حقیقت در این حرارت قسمت اعظم از محیط در اثر حرارت زیاد ضد عفونی شده و لارو حشرات و غیره از بین می روند.

از این تاریخ به بعد تا مدت 5 روز درجه حرارت محیط بستر 10 - 12 درجه پائین می آید تا آنکه درجه حرارت به 23 الی 24 درجه می رسد. این درجه حرارت برای کاشت قارچ مناسب خواهد بود.


نحوه اسکلت بندی اتاق پرورش قارچ


اسکلت بندی طبقات از نبشی 10 -12 که با ضد زنگ رنگ شده باشد و یا از الوار چهار چوب 10 سانتی متری ساخته می شود و بین ستونها چهار چوبی 5 سانتی متری پیش بینی می گردد. فاصله ستونهای عمودی از یکدیگر 5/1 متر و این فاصله در دو طرف بستر، بایستی حفظ گردد.


تهیه بستر برای پرورش قارچ:


بهترین ماده برای پرورش قارچ، پهن اسبی و کاه می باشد. برای تهیه کود جهت پرورش قارچ مقداری پهن اسبی و کاه را مخلوط نموده و در ابعاد مناسبی در حدود 3 متری آنرا انبار نموده و آنها را روی هم بخوبی بکوبید.(لگد کنید) تا متراکم شود بطوریکه از نفوذ باران به داخل آن جلوگیری گردد. پس از مدتی کوتاه عملیات تخمیر داخل توده کود شروع می شود و درجه حرارت محیط کود بالا می رود. همچنین می توان قبل از توده کردن کود مقداری آهک در حدود یک پنجم حجم پهن به آن اضافه و کاملا مخلوط کنید. سپس آنرا توده نمود این عمل باعث می گردد که عمل تخمیر به تعویق بیافتد و در عین حال آمونیاک تولید شده را جذب و علاوه بر آن مقداری از رطوبت اضافی کود را جذب نماید. بعد از سه روز مجددا این توده را برگ و هوا داده و آنرا مانند دفعه اول، انباشته و روی آنرا بکوبید. سطح آنرا شیب دهید تا آب باران به داخل آن نفوذ نکند و این عمل به فاصله 4 - 2 روز، چهار تا شش مرتبه باید تکرار گردد. لازم به یادآوریست که چنانچه در مرحله اول به کود، آهک داده شده فاصله برگردان کود چهار روزه و در صورتیکه آهک داده نشده باشد فاصله برگردان کود دو روز می باشد.

باید توجه داشت که بایستی دقت و مراقبت در نگهداری میزان رطوبت و حرارت داخل توده به عمل آید. 


اتاق پرورش قارچ


زیرا هر اندازه مقدار رطوبت پهن زیاد باشد، محیط داخل کود، اسیدی شده و کود غیر قابل استفاده می گردد. بخصوص در موقع برگردان کردن کود، چنانچه مشاهده شود که کود بسیار خشک است، بایستی مقدار کمی غبار آب روی آن پاشید، از علائم مشخصه میزان رطوبت کود، آزمایش آنست، چنانچه مقداری کود را در دست بفشارید، نبایستی قطرات آب، از لای انگشتان(در هنگام فشار دادن) بچکد و فقط کافی است در اثر فشار به کود، کف دست، تر بشود. پس از آماده شدن بایستی اطاق پرورش را مجهز نمود.


عرض اتاق پرورش بایستی بحدی باشد که بتوان از راهروهایی که برای آن تعبیه می گردد، براحتی عبور نمود( حدود 70 سانتی متر) عرض طبقات پرورش قارچ را نیز حداکثر 180 سانتی متر در نظر می گیرند تا بتوان از دو طرف به وسط بستر قارچ دسترسی پیدا نمود و چنانچه طبقات پرورش قارچ در کنار دیوار باشد عرض آنرا حداکثر 90 سانتی متر قرار می دهند. همچنین می توان قارچ را در جعبه های چوبی در اندازه 60 در 90 سانتی متر و عمق 20 تا 25 سانتی متر پرورش داد. به منظور صرفه جویی در هزینه اولیه می توان، هر طبقه را با تخته های سه سانتی متری به عرض 90 تا 180 سانتی متر پوشانده و کود را مستقیما کف هر طبقه ریخته و قارچ را در آن کاشت و به این طرتیب احتیاجی به جعبه های چوبی نخواهد بود. طبقه بندی ها معمولا در طول اطاق پرورش انجام می گردد. روی سطح زمین نبایستی طبقه ای مستقر نمود، حداقل فاصله بین طبقه اول تا کف زمین 15 سانتی متر و فاصله هر طبقه از هم 60 سانتی متر می باشد.

بطور معمول برای پرورش قارچ در خانه فقط سه طبقه در نظر می گیرند و چنانچه اطاق به حد کافی وسیع باشد یک ردیف در طول اطاق در مجاور دیوار و یک طبقه (دو طرفه) در وسط و یک طبقه در طرف دیگر اطاق قرار می دهند بطوریکه دو راهرو به عرض 70 سانتی متر در دو طرف طبقه وسط، 180 سانتی متر باشد.

در یک اطاق بزرگ به طول 9 و عرض 5/6 متر می توان مساحتی در حدود یکصد متر مربع برای پرورش قارچ آماده نمود که از این سالن در هر فصل برداشت می توان استفاده نمود. و به 8 تا 850 کیلو قارچ دست یافت و چنانچه کاشت قارچ در جعبه های چوبی انجام گیرد تولید محصول از این میزان تا حدی بیشتر خواهد شد و در سالنی به ابعاد 5/9 و عرض 5/6 متر تعداد 180 جعبه جایگزین می گردد که محصول آن در یک فصل برداشت به حدود یک تن می رسد.

چنانچه محل پرورش قارچ محدود و کوچک باشد میزان احتیاج به کود و محلیکه باید آنرا تخمیر نمود، متناسب می باشد. لذا ترجیح داده می شود یک محوطه بتونی به ابعاد 5/1 متر ساخته و در مجاور آن محلی برای خروج آب مازاد کود در نظر بگیرند که فاضل آب را بتوان داخل سطل یا یک مخزن بتونی کوچک به ابعاد 40 سانتی متر وارد نمود. کف مخزن اصلی را به ضخامت 15 سانتی متر کاه ریخته و روی سطح کاه یک جعبه ای به ابعاد یک متر از جنس تور سیمی ضخیم که شبکه سوراخهای آن 5/0 سانتی متر  باشد بطوری قرار می دهند که از هر طرف با دیواره مخزن بتونی 25 سانتی متر فاصله داشته باشد و اطراف این توری را از کاه پر نموده و داخل توری را از پهن اسبی مخلوط با کاه پر نموده و پهن را خوب متراکم نموده  و سطح کود را نیز بطور کنبد مانند توده نموده تا آب باران به داخل توده کود نفوذ ننماید.

پس از 3 تا 4 روز به علت فعالیت باکتریهای تخمیر، درجه حرارت محیط توده به 70 درجه می رسد و مقداری از حجم توده کم می شود و در این موقع تمام توده کودی را که در مخزن قرار دارد برای هوادهی به محوطه مجاور توده برمی گردانند و در موقع برگرداندن کود بایستی سعی کرد حتی الامکان به تمام ذرات کود، هوا برسد تا اکسیژن مورد نیاز باکتریهای مخمر تامین گردد و پس از چند ساعت این توده را مجددا به داخل مخزن بذری ریخته و سطح آنرا با کاه بحد کافی انباشته تا سطح کود گنبدی شکل بشود. چنانچه در مخزن کوچک مجاور محل تخمیر فاضل آب جمع شده بوسیله سطل آنرا روی سطح کود می پاشند تا رطوبت توده تامین گردد مدت عملیات بین 15 - 10 روز به طول می انجامد و در این مدت 3 - 4 مرتبه بایستی کود برگردان بشود. و در خاتمه دوره سوم یا چهارم کود به رنگ قهوه ای تیره در آمده و ذرات آن ترد و شکننده شده و بوی مطبوعی از آن به مشام می رسد و چنانچه این شرایط در کود مشاهده نشود دلیل بر آن است که عملیات تخمیر به خوبی انجام نگرفته و در نحوه کار اشکالی وجود داشته است.

برای مشاهده سرفصل های مجموعه کامل پرورش قارچ اینجا کلیک نمایید.

فهیمه توسلی
۱۵تیر


وسایل موردنیاز برای شروع کار پرورش قارچ در منزل:


لوازم مورد نیاز اتاق پرورش قارچ


1) رطوبت سازیا مه پاش

2) کولر

3) فن های ورودی و خروجی هوا

4)  دما سنج میله ای و مینیمم ، ماکزیمم

5)  رطوبت سنج

6) محلی برای خروج آب های اضافه در سالن پرورش

7) عدم وجود نور مستقیم خورشید

8) با توجه به اینکه  سالن به آب پاشی جهت بالا رفتن و حفظ رطوبت و همچنین شست وشو نیاز دارد وجود شیر آب در سالن بسیار به راحتی کار کمک میکند

9)  وسیله ای برای بالا بردن دمای سالن(هیتر یا بخاری)


موارد ضد عفونی کننده سالن:


(قابل ذکر میباشد از هر یک از موارد زیر به صورت جداگانه میتوان استفاده کرد)

1)  فرمالین مایع(بهترین ضد عفونی کننده سالن قارچ)(بسیار سمی و خطرناک)

 

2)استفاده از آجر فرمالین

3) فرمالکس (بیشتر برای گاوداری ها استفاده میشود)

4)  کلر وپرمنگنات برای ضدعفونی کردن سالن و استفاده در حوضچه ورودی سالن


موارد اختیاری


ایجاد قفسه بندی برای بهترین استفاده از فضای سالن

پوشش کف و دیوار ها (مخصوصا گچی)

قرار دادن گونی در سالن برای بالا رفتن و حفظ رطوبت سالن

ایجاد سیستم قطره ای با استفاده از یک شلنگ کولربرای خیس کردن دیوار ها

قرار دادن  اتاقی مجزا برای قرار دادن تاسیسات سالن


اگر علاقمند به پرورش قارچ هستید یا به دنبال شغل دوم با درآمد عالی هستید ولی اطلاعاتی ندارید به لینک زیر مراجعه نمایید :


http://www.novinkesht.ir/mashroom/243-mushroom-production.html

فهیمه توسلی
۱۵تیر

روش ھای کشت قارچ صدفی


روش های تولید قارچ صدفی



کشت در کیسه:  یکی از رایج ترین روش ھا در کشت قارچ در اکثر نقاط جھان است. بعضی از مزایای آن به شرح زیراست:


1) ریسک کمتری نسبت به روشھای دیگر کشت دارد.

٢) کنترل آسان آفات و بیماریھا

3) امکان کشت در تمام طول سال

4) بازگشت سریع سرمایه

5) سرمایه گذاری اولیه کم

 6) امکان کشت در خانه


روش کار : ابتدا بستر خود را انتخاب نمایید

اگر از کاه استفاده می کنید بھتر است ابتدا کاه ھا را خرد کنید ( کاه ھای خرد نشده نیز قابل کاشت می باشند). برای

ضدعفونی کردن کاه ھا باید آنھا را بجوشانید. برای این کار بھتر است کاه ھا را درون کیسه ھای پلاستیکی ریخته و آنھا

را به مدت ٤٥ دقیقه در آب جوش قرا دھید ( ٤٥ دقیقه از زمانی که آب به جوش می آید). کاه ھا را به مکان تمیز برده و 24 ساعت منتظر بمانید تا آب اضافی آن خارج 

 گردد .

رطوبت مطلوب به نحوی است که وقتی یک مشت کاه را در دست فشار می دھید چند قطره آب از آن بچکد. قبل از

ریختن کاه ھا (بستر ) در پلاستیک  ( پلاستیک ھای خیاری) بھتر است 

چند سوراخ در کف پلاستیک ایجاد نمایید.

کاھھای ضد عفونی شده را تا ارتفاع حدود ٣٠ – ٢٠ سانتیمتر در داخل کیسه ھای پلاستیکی ریخته و با دست خوب 

فشرده نمایید، سپس بر روی آن یک لایه بذر بپاشید و این عمل را تا پر

 شدن کامل پلاستیک انجام دھید. برای فشرده 

شدن کاه ھا بھتر است یک سوراخ در وسط کیسه ایجاد نماییم و در نھایت درب پلاستیک را ببندید. میزان بذر ھر کیسه بستگی به مقدار کاه واندازه

 کیسه حدود ٥٠٠-٢٠٠ گرم می باشد . میزان رطوبت دما نور و دیگر شرایط در دوره ھای

رشد بسیار مھم است کیسه ھای آماده شده را به مکانی تمیز و فاقد آلودگی با حرارت ٣٠-٢٠ درجه سانتیگراد برده .میزان دما در ھفته اول بسیار مهم است 

بعد از سفید شدن کامل پلاستیکھا

با میسلیومھا ( ٢٠ تا ٣٠ روز بعد از کاشت ) پلاستیکھا را با تیغ برش دھید و یا آنھا را به طور

 کامل از بسته جدا نمایید تا قارچھا فضای مناسب برای رشد داشته باشند. تامین رطوبت در این دوره بسیار

اھمیت دارد. مناسبترین رطوبت ھوا ٨٥ تا ٩٠ درصد می باشد .

حداکثر تا یک ھفته بعد از برش پلاستیکھا قارچھای کوچک در بدنه بستر ظاھر و پس از چند روز بزرگ و قابل برداشت خواھند شد.

 بھترین زمان برداشت زمانی است که لبه ھای قارچ به سمت بالا بر نگردد . برای برداشت قارچ می توانید 

ساقه قارچ را با دست گرفته و بپیچانید.

در صورت رعایت کامل شرایط و حفظ دما، نور، رطوبت و غیره با روش فوق می توانید 

 ٣-٤ ھفته قارچ برداشت نمایید. فاصله کیسه ھا از یکدیگر حدود ٣٠ سانتیمتر باید باشد تا از تداخل کلاھکھای قارچ 

با یکدیگر جلوگیری گردد .

در مکان ھای کوچک برای حفظ رطوبت می توانید با اسپری نمودن بدنه بستر از خشک شدن آن جلوگیری کنید و اگر چنانچه بدنه بستر خشک شد می توان نسبت به آبیاری آن اقدام نمود.

 برای بالا بردن میزان رطوبت می توانید کف 

اطاق را دائما با آب خیس نمایید،بهتر است از

 دستگاه بخار ساز یا در صورت امکان از کتری آب جوش استفاده کنید. برای 

تشکیل کلاھک 

و تغییر رنگ آن نور کافی لازم است.

نور طبیعی اطاق، برای کشت کافی است. از ورود حشارت، بیماری ھا و آلودگی ھا به داخل مکان پرورش حتما ممانعت 

گردد و در صورت مشاھده مگسھای ریز ( مگس سرکه ) نسبت

 به مبارزه با آنھا اقدام گنید.

در صورتی که بذر آماده استفاده می کنید به چند نکته باید توجه کنید:

١) کیسه نایلونی حاوی بذر (اسپان) قارچ سالم بوده و فاقد پارگی یا چسب خوردگی می باشد.

٢) دانه ھای اسپان(بذر) قارچ فقط به رنگ قھوه ای(رنگ غلات) یا سفید(ناشی از رشد ریسه ھا یا میسلیوم قارچ 

خوراکی) بوده و فاقد رنگ سبز یا سیاه یا نارنجی( بیماری کپکی) می باشد.

٣) داخل نایلون بذر(اسپان) قارچ فاقد ھرگونه قطرات آب می باشد.

٤) دانه ھای بذر (اسپان) قارچ حالت دانه بندی داشته و در صورت چسبیدگی با فشار دست به راحتی دانه دانه شود.

٥) پنبه درب نایلون بذر(اسپان) قارچ سالم بوده و آلوده و کثیف نباشد.

در صورت تھیه بذر (اسپان) قارچ مناسب، امکان نگھداری آن در یخچال (دمای ٤- ٦ درجه بالای صفر) تا ٢١ روز میسر می باشد.

کشت در قفسه یا تاقچه: (کشت در قفسه در یک نگاه) مرحله قبل از تخمیر و آماده کردن بستر، پاستوریزه و پر کردن، 

بذر زنی، دوره نھفتگی، میوه دھی، برداشت محصول، تخلیه

کشت در بطری: در این روش بطری ھا را از بستر پر کرده و آن را استرلیزه کرده. آنھا را در دمای ١٨-١٧ درجه سانتی گرادو رطوت ٧٠-٦٥ درصد قرار می دھند. حدود ٢٠-٢٥ روز طول می کشد که به مرحله میوه دھی برسد .

کشت روی کنده درخت: (درمناطق معتدل) دو روش اساسی برای کشت قارچ روی قطعات درخت وجود دارد. کشت روی 

قطعات بزرگ چوب، کشت روی قطعات کوچک چوب در این روش اسپان را روی قطعات درخت می ریزند و در شرایط مناسب رشد می دهند.



دوستان عزیز جهت خرید مجموعه کامل پرورش قارچ و دیدن سرفصل های آموزشی به لینک زیر مراجعه کنید

فهیمه توسلی
۱۰تیر

امروزه پرورش قارچ خوراکی اهمیت بسزایی در کشور ما پیدا کرده است، با بالا رفتن هرروزه قیمت انواع محصولات پروتئینی خانواده گوشتی در کشور و کشف هرروزه مضرات این نوع از مواد باعث باز شدن فضا برای ورود محصولات پروتئینی سالم‌تر و با ارزش غذایی بالاتر، همانند قارچ به فرهنگ مصرف عموم گردیده است و جا افتادن هرروزه فرهنگ مصرف باعث ایجاد توجیه اقتصادی ایده آل در تولید قارچ شده است.
همین مسئله موجب گردیده هر روزه جوانان و افراد با نبوغ بیشتری امکان تولید و پرورش و سود آوری آن در مقیاس کوچک و بزرگ را بررسی کنند از سوی دیگر سود ده بودن بسیاری واحد های تولیدی پراکنده شده در کل کشور، همچنین روبه گسترش بودن و بزرگتر شدن هر روزه این واحدها بر جذابیت این فعالیت اقتصادی افزوده است این فضا باعث وارد شدن افراد سود جو به این عرصه گردیده که با عنوان هدایت و راهنمایی تولید کنندگان قارچ، سود سرشاری را از طریق گوناگون نصیب خود کرده اند و این افراد همانانی هستند که این توهم را به غلط بوجود آورده اند که تولید قارچ به هرشکل و شیوه ای سود آور و دارای توجیه اقتصادی بوده و سود سراری را نصیب تولید کننده می کند.



تولید قارچ در هر فضای سر پوشیده و دارای آب و برق امکان پذیر است این مکان حتی می تواند محیط های خانگی مانند گاراژ، انباری، پارکینگ، زیرزمین، سالن سوله و یا حتی زیر نایلون که خودتان تهیه کرده باشید به سبک گلخانه ای باشد. به هر روی بهتر آن است که تولید قارچ از محل های کوچک یا محیط های خانگی با حداقل هزینه شروع شود.تا ضمن آشنایی با روشهای پرورش و همچنین تناسب شخص شما با این کار کم کم با هزینه شخصی و یا حتی وام های بانکی تولید خود را گسترش دهید و وارد تولید این محصول به صورت صنعتی شوید
در مورد تولید قارچ خوراکی در منزل و راهای تولید و صرفه اقتصادی آن خدمت شما باید عرض کنم که پرورش قارچ دکمه ای در خانه اصلا توجیه اقتصادی ندارد و کاری بس سنگین است مگر اینکه سالن بزرگی مثل یک پارکینگ با ارتفاع سقف بلند در حدود ۳.۵ تا ۴ متر داشته باشید . در این صورت هم نمی توان تولید زیادی داشت و تنها در حد امکانات موجود برداشت خواهید کرد . مورد دوم اینکه پروسه تولید قارچ دکمه ای ۲ ماه می باشد و شما عملا یک ماه تولید خواهید داشت و یک ماه بدون تولید خواهید ماند و چون باید کمپوست و خاک پیت را تهیه کنید قیمت تمام شده آن خیلی بالا میرود .
راه دوم تولید قارچ صدفی می باشد که هم تجهیزات کمتری نسبت به قارچ دکمه ای می خواهد و هم مواد اولیه آن ساده تر است و خودتان می توانید در همان محل آماده فرمایید ولی این را باید ذکر کنم که این قارچ مشتری پسند نیست و فروش آن با مشکل ربرو خواهد شد .
آموزش کشت قارچ خوراکی ساده بوده و شما می‌توانید با شرکت در دوره‌های آموزشی، براحتی با مراحل و شیوه تولید این محصول آشنا شوید.


پرورش قارچ خوراکی در خانه


بهترین موقع برای پرورش قارچ در خانه بین ماههای مهر تا آذر است ولی چنانچه امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش وجود داشته باشد می‌توان قارچ را در ماههای دیگر سال تعمیم داد. بطور کلی طرز پرورش قارچ مخصوص به خود آن است و می‌توان آن را در محیط تاریک پرورش داد و به جز نور مستقیم آفتاب ، هر مقدار نور را تحمل می‌کند. در هر صورت در محل پرورش قارچ علاوه بر آنکه ، بایستی تهویه هوا به خوبی انجام گیرد، درجه هوای محیط پرورش نیز باید بین ۱۵ – ۱۰ درجه نگهداری شود. علاوه بر این محل پرورش بایستی کاملا تمیز ، قابل شستشو و فاقد درز یا محلی برای پرورش باکتریها ، حشرات و قارچهای مضر باشد.

اطاق پرورش قارچ
عرض اطاق پرورش بایستی به حدی باشد که بتوان از راهروهایی که برای آن تعبیه می‌گردد، به راحتی عبور نمود. (حدود ۷۰ سانتیمتر) عرض طبقات پرورش قارچ را نیز حداکثر ۱۸۰ سانتیمتر در نظر می‌گیرند تا بتوان از دو طرف به وسط بستر قارچ دسترسی پیدا نمود و چنانچه طبقات پرورش قارچ در کنار دیوار باشد عرض آنرا حداکثر ۹۰ سانتیمتر قرار می‌دهند. همچنین می‌توان قارچ را در جعبه‌های چوبی در اندازه ۶۰ در ۹۰ سانتیمتر و عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر پرورش داد. طبقه بندیها معمولا در طول اطاق پرورش انجام می‌گیرد.

روی سطح زمین نبایستی طبقه‌ای مستقر نمود، حداقل فاصله بین طبقه اول تا کف زمین ۱۵ سانتیمتر و فاصله هر طبقه از هم ۶۰ سانتیمتر می‌باشد. بطور معمول برای پرورش قارچ در خانه فقط سه طبقه در نظر می‌گیرند

نحوه آماده سازی کود
چنانچه محل پرورش قارچ محدود و کوچک باشد میزان احتیاج به کود متناسب می باشد. لذا ترجیح داده می‌شود یک محوطه بتونی به ابعاد ۱٫۵ متر ساخته و در مجاور آن محلی برای خروج آب مازاد کود در نظر بگیرند که فاضلاب را بتوان داخل سطل یا یک مخزن بتونی کوچک به ابعاد ۴۰ سانتیمتر وارد نمود. کف مخزن اصلی را به ضخامت ۱۵ سانتیمتر کاه ریخته و روی سطح کاه یک جعبه‌ای به ابعاد یک متر از جنس تور سیمی ضخیم که شبکه سوراخهای آن ۰٫۵ سانتیمتر باشد طوری قرار می‌دهند که از هر طرف با دیواره مخزن بتونی ۲۵ سانتیمتر فاصله داشته باشد و اطراف این توری را از کاه پر نموده و داخل توری را کود اضافه کرد.

تهیه بستر برای پرورش قارچ
بهترین ماده برای پرورش قارچ ، پهن اسبی و کاه می‌باشد. برای تهیه کود جهت پرورش قارچ مقداری پهن اسبی و کاه را مخلوط نموده و در ابعاد مناسبی در حدود ۳ متری آنرا انبار نموده و آنها را روی هم بخوبی می‌کوبند. تا متراکم شود بطوری که از نفوذ باران به داخل آن جلوگیری گردد. پس از مدتی کوتاه عملیات تخمیر داخل توده کود شروع می‌شود و درجه حرارت محیط کود بالا می‌رود. همچنین می‌توان قبل از توده کردن کود مقداری آهک در حدود یک پنجم حجم پهن به آن اضافه و کاملا مخلوط کنید. سپس آنرا توده نمود.

طرز کاشت قارچ در اطاق پرورش
پس از آماده شدن کود آنرا به داخل سالن انتقال داده و روی سطح هر ردیف به ضخامت ۱۵ سانتیمتر کود را گسترده و سطح آنرا کاملا مسطح می‌نمایند و این عمل را بایستی خیلی به سرعت و بدون آنکه کود حرارت خود را از دست بدهد انجام داد. پس از تکمیل و انجام کار کلیه درها و منافذ را بسته و مدت چهار روز کود را بحالت خود واگذار کنید تا درجه حرارت کود و محیط اطاق بالا برود و حدود ۵۴ تا ۶۰ درجه برسد و این حرارت به مدت ۳۰ -۴۸ ساعت ثابت باقی بماند، بعد از آن درجه حرارت کود پائین آمده و به ۵۴ درجه می‌رسد.

این عمل را عرق کردن محیط کشت می‌نامند در حقیقت در این حرارت قسمت اعظم از محیط در اثر حرارت زیاد ضد عفونی شده و لارو حشرات و غیره از بین می‌روند. از این تاریخ به بعد تا مدت ۵ روز درجه حرارت محیط بستر ۱۰ – ۱۲ درجه پایین می‌آید تا آنکه درجه حرارت به ۲۳ الی ۲۴ درجه می‌رسد. این درجه حرارت برای کاشت قارچ مناسب خواهد بود.

اسپر آماده کاشت
اسپر قارچ را نمی‌توان مستقیما کاشت زیرا امکان دارد همراه با اسپر قارچ تعداد زیادی قارچهای سمی وجود داشته باشد. بنابراین بایستی از اسپر آماده کاشت به نام اسپون که در محیط کاملا استریل ، محفوظ و سلکته شده رشد کرده و به حالت خواب در آورده‌اند استفاده نمود. طرز عمل و تهیه آن بدین ترتیب است که اسپر قارچ خالص شده را در محیط کاملا استریل آزمایشگاه قبلا پرورش داده، بطوری که میسلیوم قارچ رشد خود را شروع نماید. سپس آنرا در حالت عقیم برده و مانع رشد بیشتر آن می‌شوند و در محیط کاملا استریل و محفوظ به نام اسپون قارچ به فروش می‌رسانند.

طرز کاشت اسپون
یک قطعه اسپون را که در محیط بسته و کاملا استریل محفوظ است باز کرده و به دوازده قطعه کوچک تقسیم نموده و قبلا سطح خاک بستر را به فاصله ۲۵ سانتیمتر ، قطعه چوبهای در خاک بستر فرو برده و علامت گذاری کنید. در محل هر سوراخ قسمتی از خاک را تا عمق ۵ سانتیمتر با وسیله‌ای خارج کرده و با دست چپ یک قطعه اسپون به جای آن گذاشته و روی آنرا می‌پوشانند. بطوری که عمق کاشت ۵ – ۳ سانتیمتر از سطح خاک باشد و به همین ترتیب پیش می‌روند تا کلیه بستر کاشت شود.

پوشاندن سطح بستر
ده تا چهارده روز بعد از تاریخ کاشت اسپون ، بایستی سطح کشت را بوسیله یک لایه دو سانتیمتری خاک استریل شده پوک و منفذدار پوشانده و کاملا آنرا مسطح و یکنواخت نمود. در این موقع درجه حرارت بستر بایستی ۱۵٫۵ درجه باشد.
در این موقع باید کاملا دقت شود تا به هیچ وجه ، بستر کشت تکان نخورد و جابجا نشود و مخصوصا اگر تخته کف و طبقات شکم داده و یا قدرت نگهداری بستر خاک را نداشته باشد میسلیوم قارچها پاره شده و تمام محصول از بین می‌رود. پس از پوشش نمودن سطح بستر ، میسلیوم رشد سریع خود را شروع کرد و برای تسریع در رشد میسلیوم ، درجه حرارت محیط بایستی بین ۱۶ – ۱۴ درجه باشد. در صورتی که درجه حرارت محیط کشت خیلی بالا باشد، بکار بردن آهک در مخلوط خاک پوشش بستر صلاح نمی‌باشد.


***

برای خرید مجموعه های کشت قارچ خوراکی و کار در منزل کلیک کنید

فهیمه توسلی
۰۲تیر

///پرفروش ترین ها///

فهیمه توسلی
۰۲تیر

 شرایط مناسب پرورش قارچ

 

تهویه


تهویه در محیط اتاق کشت باید بطور یکنواخت انجام شود و نبایستی روی سطح کشت را بیش از حد نیاز هوا داد و تهویه در کلیه نقاط اطاق بطور یکنواخت باشد.


درجه حرارت


چنانچه درجه حرارت بستر کشت به کمتر از 14 درجه برسد و درجه حرارت محیط اطاق به حدود 7 درجه برسد بایستی اطراف بستر را با پارچه ضخیم پوشاند تا مانع تبادل حرارت به محیط شود. برای سرعت رشد قارچمی‌توان درجه حرارت محیط را به 14.5 درجه رساند و میزان تهویه را بالا برد ولی باید دقت شود که جهت حرکت هوا به طرف سطح قارچ نباشد.


رطوبت هوا و آبیاری


در موقع تشکیل قارچ ، محیط اطاق احتیاج به رطوبت دارد. بطور متوسط بهترین درجه رطوبت برای کشت بین 80 - 70 درصد می‌باشد. چنانچه درجه رطوبت هوا از این مقدار کمتر شود سطح کلاهکها ترک برداشته یا سطح کلاهک قارچ لک‌دار می‌شود. علاوه بر این سطح بستر خشک شده و احتیاج به آبیاری بیشتری دارد. برای تقلیل میزان رطوبت هوا لازم است در نقاط مختلف اطاق ، رطوبت سنجهای کار گذاشته شود و بطور مرتب مورد بازدید قرار گیرد. در صورتی به علت خشک شدن خاک سطح بستر ، احتیاج به آبیاری است. بایستی بوسیله غبار پاش روی سطح خاک آن هم به حدی که آب در سطح بستر جریان پیدا نکند و یا در یک جا جمع نشود آبپاشی کنید. آبیاری را با آب خالص و با درجه حرارت 32 درجه و بسیار بااحتیاط انجام دهید.


تقویت خاک بستر


پس از آنکه قارچها بزرگ شده و نزدیک به برداشت شوند می‌توان روی سطح بستر کود مایع پاشید ولی باید دقت نمود که روی کلاهک قارچ پاشیده نشود این عمل در بالا بردن میزان محصول بسیار موثر است.

برداشت محصول


به محض آنکه رشد قارچ به حد کافی رسید و تاج آن شکل کامل خود را پیدا نمود بایستی قارچهای رسیده را جمع آوری نمود و بطور مرتب در طول بستر کشت ، بررسی کرد و قارچهای رسیده را جمع آوری کرد. قارچهایی که ترک برداشته و چتر آن باز شده باشد ارزش بازاریابی ندارند. علاوه بر این وزن آن کم می‌شود و همچنین قارچهایی که زودتر از موقع چیده شوند وزن آنها سبک بوده و از قارچهای درجه دو محسوب شده و ارزش غذایی کمتری دارد.

در موقع جمع آوری نباید از سبدهای بزرگ برای این منظور استفاده نمود. زیرا فشار قارچهای روی سبد موجب می‌گردد که قارچهای زیرین خراش برداشته و سیاه شوند برای جمع‌آوری قارچ ، کافی است کلاهک را در دست گرفته و یک پیچ به آن داده تا پایه آن از زمین جدا شود و بلافاصله ساقه کثیف و آلوده را با چاقوی تیز قطع کرد. و قارچ تمیز را داخل سبد گذاشته و حتی‌المقدور جمع آوری با دستکش انجام گیرد. بهره برداری هر 15 روز یکبار انجام می‌گیرد و این برنامه مدت دو تا سه ماه به طول می‌انجامد.


بسته بندی


قارچهای چیده شده را به اطاق سرد و خنک انتقال داده و در اسرع وقت نسبت به درجه بندی آن اقدام نموده و قارچهای لک‌دار و ناقص و کج و ناجور را جدا کرده و برای مصارف تهیه پودر فرستاده و قارچهای سالم را در بسته‌های درجه یک و درجه دو به بازار عرضه کنید.

 


دوستان عزیز جهت خرید مجموعه کامل پرورش قارچ و دیدن سرفصل های آموزشی به لینک زیر مراجعه کنید:

www.novinkesht.ir

 

فهیمه توسلی